Ko vengti Instagram tinkle. Praktiniai patarimai

6 ne niekada nereikia „Instagram“ paskyroje

Socialiniuose tinkluose svarbus ne tik turinys, bet ir paskyros kokybė, kurią lemia labiau techniniai rodikliai. Nedaug apie juos kalbame, bet jie tikrai svarbūs, kaip algoritmai vertins mūsų paskyrą. Nekokybiškos paskyros turinys mažiau rodomas sekėjams, o po nusižengimų gali būti „baudžiama“ turinio nerodymu (tiesa, jūs to nežinosite).

Pasitikrinkite, ar jūsų paskyrą „Instagram“ mato kaip techniškai kokybišką:

  • Venkite nuorodų sutrumpinimų BIO skiltyje. Bitl.y, goo.gl, bit.do ir panašios programos, skirtos sutrumpinti ilgą tinklapio adreso URL nėra pageidaujamos BIO. Tiesa, jos reikalingos, jei reklamuojate šios savaitės akciją arba savo naują tinklaraščio įrašą. Tais atvejais geriau nusižengti šiam patarimui. Svarbu nenaudoti nuolat sutrumpintų nuorodų. Kodėl? Nes sistema netikrina, kur nuoroda veda, todėl ji gali klaidinti vartotoją ar net nuvesti jį į kenkėjišką tinklapį.
  • Botai. Kadangi „Instagram“ yra mobilioji programėlė, jai automatizuoti, geriau, greičiau kurti ir planuoti turinį sukurta begalė papildomų programėlių. Tačiau toli gražu nevisos yra patvirtintos paties „Instagramo“. Socialinis tinklas neremia ir nepageidauja programėlių, kurios:

a) Automatiškai rašo komentarus;

b) Pradeda automatiškai sekti sekėjus;

c) Automatiškai atseka sekėjus, kurie neatliko užprogramuotų veiksmų ir pan.

Variacijų yra įvairių. Ką „Instagram“ oficialiai leidžia naudoti, galite sužinoti čia. Tarp leistinų programų yra planavimo įrankiai, statistikos analizavimo, „stories“, vaizdo įrašų, „timelapse“ kūrimo programėlės.

  • Kitas svarbus aspektas, galiojantis prekės ženklams, kurie turi savo komandoje keletą žmonių, besirūpinančių soc. tinklais – venkite, kad daug skirtingų IP adresų jungtųsi prie paskyros. Tai signalas platformai, kad ji gali būti valdoma botų.
  • Pasistenkite išsiregistruoti iš paskyros, jei žinote, kad ja naudojasi ir kiti komandos nariai, ir dar ne viename įrenginyje (planšetiniame kompiuteryje, nešiojamajame ir stacionariame kompiuteryje, keliuose telefonuose). Pasistenkite, kad prie paskyros būtų prisijungta iš kuo mažiau įrenginių.
  • Venkite trinti daug įrašų arba daug komentarų su įrašais vienu metu. Apsiribokite iki keleto vienu kartu.
  • Nenaudokite uždraustų „hashtagų“. 2019 m. spalį jų buvo daugiau nei 70 tūkstančių! Tarp jų – tokie nekalti kaip #adultlife #beautyblogger, #brain, #boho #date #dadylove #desk #dogsofinstagram ir kt.

Draudžiamus „hashtagus“ galite pasitikrinti šioje paieškoje.

Tikėtina, kad šie nekalti „hashtagai“ yra tarp draudžiamų, nes jie tapo „spamo“ objektais. Tuomet, kai kurie nors raktažodžiais tampa labai aktyvūs, juos gali imti naudoti blogais tikslais – viešinti pornografiją, skatinti ginklų pirkimą, teroristines idėjas ir pan.

Dabar žinote, kaip techniškai tvarkingai prižiūrėti savo „Instagram“ paskyrą. Ateityje viešinsiu daug įrašų apie naudingus įrankius sekti „hashtagus“, kurti „stories“, apie tai, iš kur semtis idėjų įtraukiančiam turiniui. Laukiate? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį, kad nepraleistumėte naujienų. Jis nemokamas, nebus įkyrus, o jūsų duomenys nebus naudojami jokiais piktavališkais tikslais.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.