Pamirškite „Shutterstock“. Tiesiog pamirškite

„Šventinio bankucheno“ profesionali „stockinių“ nuotraukų analizė. Rekomenduoju!

Plastikiniai žmonių veidai, neįtikinančios mimikos, perspaustos reakcijos, keistas nuotraukų redagavimas – taip esame linkę apibūdinti vadinamąsias „stockines“ nuotraukas, kurių populiariausias platintojas yra „Shutterstock“. Žinoma, galima šiame didžiuliame fotobanke rasti ir gerų pavyzdžių, jūsų verslui tinkamų asociatyvių nuotraukų, bet paties tinklapio reputacija nėra labai gera.

Kadangi šiuo tinklu naudojasi daug žmonių, jų nuotraukas galima rasti ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir tinklapiuose. Įprastai pirkdami tinklapio šabloną gausite ir pluoštą nuotraukų, tarp kurių būtinai bus biure sėdintys žmonės, vadovo ranka, pasirašanti dokumentus, būtinai „Mac“ kompiuteris, susitikimo akimirka, kai spaudžiamos rankos. Nieko blogo yra naudoti „Shutterstock“ – jei turite papildomą biudžetą ir laiko prasiirti pro masę dirbtinių ir netgi atgrasių nuotraukų.

Turintiems mažesnį biudžetą, bet ieškantiems asociatyvių nuotraukų rekomenduoju susipažinti su nemokamomis fotogalerijomis, kurių nuotraukas galima naudoti komerciniais tikslais.

Nemokamų fotogalerijų sąrašas

Žinoma, rekomenduoju nesirinkti kituose profiliuose, tinklapiuose dažnai matytų nuotraukų – tai irgi nebus geras pasirinkimas. Jei įmanoma, redaguokite nuotrauką pagal savo įprastą vizualinę komunikaciją, uždėkite jums būdingą filtrą, rinkitės nuotraukas, kuriose dominuoja jūsų „brandbooko“ spalvos.

Kuo šių galerijų nuotraukos man patrauklesnės už „stockines“ – jos įtikinamesnės, organiškesnės, žmonės įprastai atrodo natūraliau, būna įvairesnių pozų, kampų. Apskritai šios galerijos gali tapti jūsų įkvėpimo šaltiniu – ko prašyti fotografo, kai fiksuosite savo šventę, naują kolekciją ar gaminius.

„Bonus“!
Ar žinote, kad vaizdo įrašai yra geriausia turinio forma socialiniuose tinkluose? Juos labiau teigiamai vertina algoritmai, jų pasiekiamumas (taigi, tikėtina, ir įsitraukimas) geresnis nei tiesiog nuotraukos ar nuorodos. Vaizdo įrašai, kurdami televizinį efektą, labiau patraukia žvilgsnį ir priverčia mus sustoti „scrollinant“ socialiniuose tinkluose.

Nemokamų vaizdo įrašų galerijų sąrašas

Turite kuo papildyti sąrašą? Atsiųskite: Deimante@sraute.lt

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.