Ko nedaryti LinkedIn tinkle

Ko nedaryti „LinkedIn“ socialiniame tinkle?

Jau įmerkėte kojas į „LinkedIną“? Įsitikinote, kad tai ne tik darbo skelbimų platforma? Anksčiau dalijausi patarimais, kaip kurti turinį šiame tinkle, aiškinau, kaip iš principo veikia šios platformos algoritmas. Šį sykį – ko nedaryti šiame tinkle. Tiesa, kai kurie punktai gali tikti ir kitose platformose ir apskritai kuriant patikimą įvaizdį.

Neapleiskite „LinkedIno“

Taip, visiems įpročiams reikia laiko, bet jei turite tikslą – siekite jo nuosekliai. Jei pradėjote kurti komunikaciją, darykite tai sistemingai. Planas gali padėti ir dažniausiai padeda, bet reaguokite į rinką, kas vyksta. Aktualijos svarbu.

Jokių senienų „LinkedIn“ tinkle

„LinkedIne“ mes norime matyti „naujas naujienas“ apie jūsų įmonės pokyčius, rinkos tendencijas, prognozes. Kad ir ką tik paskelbtus darbo skelbimus, kurių dar nėra skelbimų portaluose.

Žinoma, pastebėsite, kad jums į srautą pasiūlo net 2 ar 4 savaičių senumo kontaktų įrašus – nieko keisto, algoritmai mano, kad jums tai aktualu ir nenori, kad praleistumėte tų kad ir jau pasenusių naujienų.

Jokio negatyvo?

„LinkedInas“ turi įvaizdį, kad daugiausia čia skelbiamos teigiamos naujienos, o jei buvo įmonės „failų“ – ko iš to pasimokė, kaip suvaldė krizę. Tačiau įprastai čia esantys vartotojai pozityvūs, negaili pagyrų vienas kitam, nesunkiai mezga ryšius virtualiai, reaguoja gyvai ir aktyviai. Žinoma, būna ir kritikos, bet gerokai mažiau ir dažnai santūresnės nei, pavyzdžiui, uždarose „Facebooko“ grupėse.

„LinkedIn“ pamiršti, kad atstovauji įmonei

Vienas blogiausių dalykų, kuris gali įvykti bet kurioje platformoje, renginyje ar kitoje srityje – atminties išsitrynimas. Juokauju.

Turiu mintyje, kad jei esate darbuotojas ar vadovas, tai yra ne laisvai samdomas specialistas, atminkite, kam atstovaujate – kokios jūsų įmonės vertybės, jei tai nėra tik deklaracija, kaip tai, ką jūs transliuojate, skambėtų oficialioje jūsų įmonės paskyroje, naujienlaiškyje. Profesionalumas ir etika šiame tinkle ypač aktualūs, nes jis skirtas bendrauti specialistams apie profesines realijas.

Buvo naudinga? Pritaikysite? Jau žinojote, ko nedaryti „LinkedIne“?
Paspauskite vieną iš ikonų:

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.