Kas tinka profilio nuotraukai

Socialinių tinklų verslo profilio nuotrauka: ko vengti ieškoti (pavyzdžiai)

Sutinka pagal rūbą, išlydi pagal protą – šis pasakymas tinka ir virtualiame pasaulyje, socialiniuose tinkluose. Asmeninius profilius puošti gėlėmis ir savo augintinių nuotraukomis jau nebėra labai madinga, bet pasitaiko. O atvejų, kai verslo paskyros būtinai įsideda savo logotipą į profilio nuotrauką, irgi, laimei, mažėja.

O tai kas blogai su logotipu? Juk sumokėjome už šią paslaugą ir turime savo brandingą, norime jį parodyti. Viskas gerai su jūsų logotipu, bet nebūtinai jis gerai atrodo mažytėje profilio nuotraukoje.

Jei labai norite naudoti logotipą, būtent „Instagrame“ naudokite tik tamsią versiją, tai yra, kad fonas būtų tamsus, o šriftas, simbolis – šviesus. Jei jūsų logotipas yra su baltu fonu, jis tiesiog pranyks „Instagramo“ dizaine.

Apskritai rekomenduoju rinktis visuose socialiniuose tinkluose tą pačią profilio nuotrauką – galioja tiek verslams, tiek atskiriems kūrėjams.

Ko vengti verslo profilio nuotraukose:

Smulkių objektų. Blogai, jei logotipuose yra smulkių detalių, daug teksto. Reiškia, šioje vietoje jis netinka. Keiskite į asociatyvią nuotrauką, vizualinę metaforą. Su minimalistiniais neturėtų kilti problemų.

Prabangių drabužių pardavėjas pasirinko profilio nuotraukai savo solidžiai atrodančią juodą dėžę, o ne logotipą.

Neryškių, nekokybiškų nuotraukų. Galioja ir neryškiems logotipams. Jokio „bluro“, gausybės filtrų ar efektų. Išradingumą parodykite įrašuose.

Eksperimentų. Profilio nuotrauka turėtų susisieti su jūsų brandingu, o jei tokio neturite, esate smulkusis verslas arba savarankiškas kūrėjas – atitikti jūsų turinio stilių, koloritą.

Senienų. Palaikėte socialinę akciją, todėl savo logotipą papuošėte simboliu? Ar akcija vis dar aktuali, jei ne, grąžinkite įprastą versiją?

Jei naudojate savo asmeninę nuotrauką, sąmoningai patikrinkite kas pusę metų – ar nuotrauka vis dar atitinka jūsų dabartinę išvaizdą. Netiks mokyklos laikų nuotrauka su gimnazijos diplomu. Netiks ta, kur jūs su ilgais juodais garbanotais plaukais per visą nugarą, o dabar – trumpaplaukė raudonplaukė.

Blogo apkirpimo. Ne, aš ne apie šukuoseną. Profilio nuotrauka, jei joje yra žmogus, turėtų baigtis žemiausiai ties krūtine, o virš galvos turėtų būti šiek tiek erdvės. Ne per daug. Tiesiog, kad neatrodytų, kad jūs susimažinote, kad tilptumėte į tą laukelį.

Visas logotipo tekstas ir simboliai turi gražiai tilpti. Jokių išlygų.

Daug žmonių. Profilio nuotrauka pritaikyta vienam žmogui. Tikėtina, kad komanda netilps.

Netikros emocijos. Esate labai vėjavaikiškas, energingas žmogus, bet jūs nuotraukoje lyg priremtas prie sienos. Atstovaujate labai rimtai įmonei ir jums artimas solidumo jausmas – nesistenkite per prievartą išsišiepti lyg ant stomatologo kėdės.

Daugiau dėmesio profilio nuotraukoms, kuriose fiksuojami žmonės, skiriu kitam įraše. Drabužiai, laikysena, fonas! Kviečiu perskaityti ir pasitikrinti, ar ne metas atsinaujinti.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.