Kaip pasiruošti verslo fotografijai

Verslo fotografija: kas svarbu profilio nuotraukoms socialiniuose tinkluose

Turite socialinių tinklų verslo paskyras ir dirbate vienas arba bent jau vienas atstovaujate savo veiklos „veidui“. Kas jūsų „LinkedIn“, „Facebook“, „Instagram“ paskyrų profilio nuotraukose? Jūsų darbai, jūs pats, logotipas? Kitas variantas?

Apie logotipus ir kitus pasirinkimus rašiau anksčiau, kviečiu perskaityti. Idealiu atveju, jei nebijote savęs parodyti pasauliui, rodykitės. Tikra jūsų nuotrauka sukurs pasitikėjimo jausmą, realumą. Yra ir praktinis privalumas: klientas, atėjęs į susitikimą viešoje vietoje, jus pažins. Tikėtina, jūsų veidą su vardu susies konferencijoje ar kitame profesiniame renginyje.

Rašydama šį įrašą remiuosi savo asmenine patirtimi ir stebėjimais.

Kokia nuotrauka turėtų būti profilyje ir kaip save reprezentuoti?

Rekomenduoju prašyti profesionalaus fotografo pagalbos. Geriausiai to, kuris specializuojasi verslo fotografijos srityje. Jo žvilgsnis ir įgūdžiai padės gauti gerą rezultatą. Nedarykite „selfie“. Nesifotografuokite telefonu prasta kamera. Nesifotografuokite prastos nuotaikos, skubėdamas, nepasirengęs.

Su profesionaliu fotografu užtruksite nuo pusvalandžio iki 1,5 valandos, gausite seriją gerų nuotraukų, kurias galėsite naudoti savo profesinėje veikloje. Verta į tai investuoti.

Mano patarimas – nesifotografuokite studijoje, jei turite galimybę fotografuotis sau artimoje aplinkoje, nesifotografuokite biure prie stalo su telefonu rankoje ir kompiuteriu ant stalo. Tai nuo-bo-du.

Skirkite dėmesį įspūdžiui. Susidaryti pirmą įspūdį gebame labai greitai. Norime atrodyti maloniai, paslaugiai, profesionaliai. Todėl atkreipkite dėmesį į:

Verslo fotografija: vieta, išvaizda

Vieta. Rinkitės jums malonią, patrauklią vietą. Gali būti įdomaus interjero restoranėlis, muziejus, galerija, žiemos sodas, architektūros ansamblis, neįprasta konstrukcija. Taip galite atskleisti savo pomėgius, interesus. Jei dirbate kūrybinį darbą – savo kūrybos studijoje prie molberto, žiedimo staklių.

Veidas ir ypač plaukai. Švelnus dieninis makiažas moterims, tvarkingai sušukuoti plaukai ir vyrams, ir moterims. Jokių saulės akinių, skrybėlių, gausių aksesuarų, blizgių ir masyvių auskarų. Nebent kuriate aksesuarus – bet tada atsakingai atsirinkite.

Š. Sakalauskas reaguoja į karantino aktualijas su šia profilio nuotrauka. Žaismingas ėjimas. Be abejo, praėjus šiam laikotarpiui nuotrauka irgi keisis.

Verslo fotografija: laikysena, drabužiai

Laikysena. Nors jūsų kūno nesimatys, galbūt paremsite smakrą ranka, pridėsite pirštus prie veido – tai svarbu. Nekryžiuokite rankų, ištieskite nugarą, lengvai atloškite pečius, stenkitės žiūrėti į objektyvą, tiks lengva šypsena.

Drabužiai. Nors jūsų profilio nuotrauka, tikėtina, matysis, tik iki krūtinės, skirkite dėmesį, kokią žinutę transliuojate savo apranga ir ar jūsų pasirinkimas nedirgina akių. Venkite dryžuotų, klostuotų, drabužių, fluorescencinių spalvų.

Netinkamai pasirinktas drabužis – akys mirguliuoja.

Galvokite, kaip įprastai atrodote susitikdamas su klientais – tokią aprangą ir rinkitės. Jei dėvite kostiumą – taip pasipuoškite ir fotosesijai, jei jums malonesnis laisvas stilius – rinkitės kūrybiškesnį variantą. Tas ypač aktualu kūrėjams, menininkams.

Neįsiprauskite į kostiumėlį, jei niekada tokio nenešiojate. Jausitės nepatogiai, atrodysite neįprastai, ir tai gali išduoti nuotrauka. Jei nežinote, ką rengtis, visada gelbės šviesus viršus – rinkitės baltus/kreminės spalvos medvilninius marškinius, standaus audinio palaidinę (jokių permatomų, plonų, apdribusių audinių).

Rankos neretušuotos! Matote, kokios melsvos, palyginus su veido oda. Būtinai atkreipkite dėmesį į odos išlyginimą gavę nuotraukas. Žinoma, čia ne verslo fotografija ir ne tai fotosesijai skirti drabužiai.

Verslo fotografija: sezonas, fonas

Sezonas. Metų laikai keičiasi, o jūsų nuotrauka lieka žiemiška net vasarą? Rinkitės saugų variantą, jei žinote, kad neturėsite vis naujų nuotraukų. Fotografuokitės patalpoje dėvėdami drabužius, kurie tiktų tiek nekarštą vasarą, tiek kitais metų laikais. Tai yra ilgos arba ¾ rankovės, jokių „crazy“ raštų ar tuo labiau kalėdinių megztinių.

Fonas. Atkreipkite dėmesį į nuotraukos foną. Ar jis neblaško, neerzina? Tarkitės su fotografu prieš retušavimą, jei tikrai norėsite kitokio fono nei patalpos. Saugiau, kai fotografuojatės studijoje, ypač oro ir apšvietimo atžvilgiu, bet nesu šių nuotraukų fanė.

Profilio nuotrauka svarbi, ji matoma labai dažnai. Nenumokite į ją ranka, net jei nesate susijęs su menais ar kūryba. Padarykite bent 1 puikią nuotrauką ir metus pamirškite. Nebent kas mėnesį kardinaliai keičiate šukuoseną!

Geri ir blogi profilio nuotraukų pavyzdžiai – šiame įraše.

Buvo naudinga? Sureaguokite:

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.