Retorika. Retoterapija knygos ažvalga

Kvėpavimo praktika ir retorikos menas (knygos apžvalga)

Donaldo Duškino knygos „Retorika. Retoterapija“ apžvalga

Ko mes tikimės iš ant scenos kalbančio žmogaus – žinių, intrigos, kad sukeltų nuostabą? Panašiai ir su skaitoma knyga – mes tikimės iš autoriaus naujo požiūrio, galbūt praktinio patarimo, empatiško santykio kūrimo, kuris padėtų žengti žingsnį toliau situacijoje, kurią menkiau išmanai. Teatrinį išsilavinimą turintis Donaldas Duškinas savo knyga „Retorika. Retoterapija“ padėtų žengti tik mažytį žingsnį tiems, kurie susipažinę su viešuoju kalbėjimu ir prisistatymu auditorijai.

Knyga parašyta paprastai, ir gal net pernelyg paprastai – lyg sutrumpinta enciklopedija su interviu ir dvasinės knygos elementais. Autorius skiria dėmesį apibrėžimams, paaiškina sąvokas. Knyga iliustruota nuotraukomis ir kitais vizualais, joje naudojami spalvoti šriftai. Man kai kada ji priminė atskirus įrašus tinklaraštyje, o gal net užrašytas vaizdo pamokas. Turinys eklektiškas – nuo istorijos pamokų iki interviu, citatų.

Šalia antikos retorikų perskaitysite „senųjų šamanų išminties“, sveikatingumo, savipagalbos knygų autorių citatų. D. Duškinas neskirsto medžiagos, autorių į „gerus“, „prastesnius“, antikos ar šiuolaikinius, jis atviras viskam, įvairiems požiūriams ir patirtims. Laikyčiau tai jo stiprybe. Asmeniškai aš nesu šios linijos šalininkė, man tai atrodo pernelyg įvairu, neišgryninta. Iš autoriaus tikėčiausi savito požiūrio, kad ir suformuoto kitų specialistų, autoritetų.

Ištrauka iš knygos, 161 p.

Kas veikiausiai iš šios knygos bus naudinga net patyrusiems skaitytojams/kalbėtojams, tai fizinis pasirengimas, kuriam D. Duškinas savo 2019 metais išleistoje knygoje „Retorika. Retoterapija“ skiria nemažai dėmesio. Tiesa, kiek egzaltuotai, mistifikuotai, sudvasindamas iki energijos ir pan. sąvokų, kurios mane asmeniškai atstūmė.

Ši knyga nemoko, kaip parašyti kalbą ar sudominti auditoriją, autorius daugiausia dalijasi savo patirtimi apie patį fizinį pasirengimo procesą – balso lavinimą, kvėpavimą. Jei ieškote knygos apie kalbos struktūrą ir kaip sukurti ją patraukliai, rekomenduoju „Storytelling. Pasakojimo meistrystė“.

Knygą „Retorika. Retoterapija“ galiu rekomenduoti ieškantiems pirmo nesudėtingai parašyto, aiškiai struktūruoto leidinio apie viešąjį kalbėjimą. Ji ypač patiks tiems, kuriems artimas dvasingumas, kvėpavimo praktikos.

Daugiau leidinių apie verslą, rinkodarą, rasite apačioje tarp susijusių įrašų.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.