Beresnevičius Sukurk kroodilą

Kūrybiškumas su šypsena: „Sukurk kroodilą“ knygos apžvalga

Gediminas Beresnevičius. Sukurk kroodilą. Kūrėjo išlaisvinimo idėjos. Tyto alba, 2019 m.

Sakoma – nespręsk apie knygą iš viršelio. Geras pasakymas, bet šįkart knyga atitinka viršelį. Žaisminga, šiek tiek nutrūktgalviška tiek knyga, tiek viršelis. Knygos sudarymas, dizainas irgi visai patrauklus ir atitinka pagrindinę knygos temą – (kartais keistus, o gal net kvailokus, jei nuotaika prasta) būdus išlaisvinti kūrybiškumą.

Nuotaika skaitant šią knygą labai svarbi. Autoriaus stilius gyvas, dinamiškas, ir jei nuotaika prasta, bijau, kad atsiras pasipriešinimas. Imkite į rankas šiuos pratimus atviri nuostabai, atviri šypsenai. Žinoma, adekvatus požiūris sveikintinas. Neturime tikėti viskuo, kas rašoma, ir autorius tą pabrėžia.

Knygos pagrindą sudaro praktiniai patarimai, kaip išsilaisvinti, ją papildo istorijos, faktai, autoriaus mokymų dalyvių refleksijos. Čia rasite tiek į rašymą, tiek į vizualinę raišką nukreiptų patarimų. Tai nėra knyga vien rašantiems, ar vien piešiantiems. Tai knyga norintiems pažiūrėti į dalykus kitaip. Autorius skatina vaizduotės keliones, mesti iššūkį racionalumui ir logiškumui. Knygoje rasite savotiškų galvosūkių, mįslių, piešinių, skatinančių vaizduotę.

Autorius Gediminas Beresnevičius kviečia išeiti iš komforto zonos, pažvelgti į dalykus naujai. Jei kūrybiškumo tema jums aktuali ir dar neperskaitėte viso interneto, knygų šia tema ir neperklausėte „podcastų“ – pirmyn. Knyga patiks ir tiems, kurie nori išlaikyti vaikišką entuziazmą, arba užsiimti su savo vaikais įdomiomis užduotimis.

O jei jums smagu gražiai išleistos knygos apie kūrybiškumą, lietuviškai yra kelios Austin Kleon knygos apie kūrybiškumą.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.