Tinklapio kūrimas – kodėl verta? 9 priežastys

Tinklapis – jūsų kūrybos ar verslo pristatymas. Skaitmeniniais laikais tinklapis nėra prabanga ar nebūtinas priedas. Jis gali būti aktyvus jūsų komunikacijos komponentas, o jei planuojate kurti elektroninę parduotuvę – privaloma rinkodaros plano dalis. Kodėl tinklapis individualiems kūrėjams, specialistams ir verslams toks svarbus?

Viskas vienoje vietoje. Kainodara, naujienlaiškio užsakymas, specialūs pasiūlymas, akcijos, kūrybos apžvalga, darbų pavyzdžiai, klientų atsiliepimai, testai klientams, šaltiniai, PDF ir visa kita gali būti jūsų tinklapyje. Žinoma, ne viskas – to būtų gerokai per daug. Tačiau jūsų sričiai ir veiklai atskleisti tinkamai sprendimai gali būti viename tinklapyje. Tai patogu tiek jums, tiek klientams. Argi nepavargote vis rašyti tas pačias žinutes, iškelti įrašus, kad juos pamatytų platesnė auditorija? Viena nuoroda nubrauks varginančius rutininius darbus. 

Autentiškumas. Asmeninis „brandingas“ kūrėjams, specialistams, savo sričių profesionalams, meistrams gyvybiškai būtinas. Kuriate turinį „LinkedIne“ arba kitame socialiniame tinkle, kartais parašote į portalus arba būnate kalbinamas žiniasklaidos. Tačiau būtent tinklapis visą veiklą ir formatus gali sujungti į vieną ir nuosekliai išryškinti norimą kurti liniją. Įmonėms tinklapis taip pat yra būdas reprezentuoti savo unikalų produktą ar paslaugos vertę. 

Jūsų taisyklės. Pagaliau galite išdėstyti turinį taip, kaip norite. Nenorite nuotraukų – tai ir nebus, o tai privaloma „Instagrame“. Svajojate ypatingai išdėstyti savo vaizdo turinį, nes esate fotografas? Tinklapyje tai padaryti lengviau nei socialiniuose tinkluose, kuriuose po vieno įkėlimo viskas susijaukia, arba „Facebooke“ menkai matome bendrą vaizdą.

Jei svarstote apie reprezentacinį tinklapį, pasidomėkite, ką siūlau

Kūrybiniai plotai. Tinklapio dizaino, papildinių galimybės yra plačios. Net jei dar nežinote, ko norite, pažiūrėję į kitų pavyzdžius, nedvejoju, prisigaudysite smagių idėjų savo veiklai atskleisti.

Organinis srautas. Tai aktualiau tinklaraščių kūrėjams. Kurdami turinį tam tikromis temomis neišvengiamai gausite srauto į savo tinklapį, nes vartotojai ieško atsakymų ar patarimų pagal raktažodžius. Jei esate žinomas savo rinkoje asmuo ar įmonė, jūsų tinklapis pasirodys pirmas. Išnaudodami žemėlapio funkciją „Google My Business“ paskyroje paslaugų teikėjai (grožio salonai, restoranai, fotostudijos, vertimų biurai ir t. t.) irgi gaus organinio srauto.

Saugumas. Prarasti per neapdairumą socialinių tinklų paskyrą gana lengva. Pavogti tinklapį – ne. Įdiegtas SSL sertifikatas, atnaujinimai ir kiti saugumo principai užtikrins, kad turinys priklauso tik jums.

Diskretiškumas. Tinklapis – galimybė su klientais ar auditorija bendrauti diskretiškiau. Susirašinėjimas elektroniniu paštu daug kam siejasi su žymiai mažesniu įsikišimu į asmeninę erdvę nei skambutis ar žinutės paskyrose. Taip pat ne visi nori kurti socialinių tinklų paskyras, kad galėtų sekti jūsų naujienas.

Įsipareigojimas auditorijai. Siųsdami naujienlaiškius, rašydami tinklaraštį, bendraudami komentarų skiltyje su sekėjais jūs tvirtinate ryšius. Kartu tinklapis atrodo didesnis įsipareigojimas profesionaliai ir atsakingai plėtoti savo veiklą. Tai galimybė išsiskirti iš kitų kūrėjų ir gauti papildomų taškų.

Algoritmų pinklės. Tinklapio kūrimas ir plėtojimas leis bent truputį atsipūsti nuo varginančių socialinių tinklų algoritmų pokyčių. Viskas nuolat keičiasi, kinta populiarūs formatai ir funkcijos, smunka įsitraukimas. Tinklapis siūlo stabilumą. 

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.