Facebook tinklo naujienos

2023-iųjų prognozės „Facebooko“ socialiniam tinklui

Nors kitų metų prognozės nėra mano mėgstamiausia sritis, daug mieliau skaitau ir rašau apie didelių tyrimų statistiką ir faktus, bet reikia galvoti ir į priekį. Pasižiūrėkime, kas turėtų būti svarbu 2023-iaisiais vis dar didžiausiame socialiniame tinkle Lietuvoje – „Facebooke“.

„Facebooke“ dar daugiau kontrolės turėtų įgauti dirbtinis intelektas. Tai yra, sistema pagal mūsų interesus ir ankstesnį įsitraukimą siūlys mums turinį. Nors planai rodyti daugiau turinio iš paskyrų, kurių nesekame, buvo sukritikuoti, atrodo, kad „Meta“ neatsisako šios idėjos.

„Per artimiausius metus ar dvejus mes pradėsime rodyti rekomenduojamą turinį tinklelyje. Mes žinome, kad tai geras posūkis, nes vartotojai matys kitokį turinį. Spėjame, kad į šį pokytį bus kelios reakcijos: naujas turinys bus pasitiktas neigiamai, todėl jie įsitrauks mažiau, arba vartotojams tai patiks, ir jie reaguos į jį“, – sako Markas Zuckerbergas, „Meta“ vadovas. Na, logiška, bet ar to nori vartotojai?

Žadama, kad mūsų sienas pasieks įvairaus formato turinys – ne tik vaizdo įrašai, bet ir nuorodos, naujienos, nuotraukos ir tekstai. Tiesa, M. Zuckerbergas patikslina, kad pagal naująją sistemą 40 % turinio bus iš verslo paskyrų, kurių vartotojas neseka. Tai gera žinia verslams ir paslaugų teikėjams, esantiems „Facebooke“ ir galbūt nerimaujantiems dėl ateities šioje platformoje. 

Be draugų negerai. Nors „Facebookas“ pradėjo savo egzistenciją kaip tinklas, kuris sujungia giminaičius, draugus ir kolegas, laikai keičiasi, keisis ir tinklas. Vis mažiau ir mažiau turinio matysime iš savo draugų rato. Kodėl? Keičiasi mūsų elgesys. Vis rečiau komentuojame jų viešą turinį, vis rečiau įsitraukiame. Apskritai, jei ką nors viešiname, labiau tai darome „stories“ arba asmeniniuose „chatuose“, tiesa? Daugiausia veiksmo, kaip „Meta“ teigia, vyksta privačiuose susirašinėjimuose. 

Virtualus tinklas, virtualūs draugai, virtualus ir kūnas. Avatarų era tikrai nesibaigia ir „Meta“ nepamirš toliau įtikinėti vartotojų, kad „Metaverse“ yra ateitis. Skaitmeninė tapatybė arba skaitmeninis įvaizdis yra „,Metaverse“ dalis ir jos trupinėlį galima panaudoti jau dabar „Facebooke“ kuriant savo avatarus (tai ypač populiaru pasirodžius kino salėse Jameso Camerono filmui). Socialinis tinklas tikisi, kad 2023-aisiais aktyviau ir dažniau naudosime nebe įprastas nuotraukas, o avatarus reaguoti į komentarus, jungtis į pokalbius.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.