Knygos Storytelling apžvalga

„Storytelling“: praktiškas vadovėlis būsimiems istorijų meistrams

Carmine Gallo knygos „Storytelling. Pasakojimo meistrystė“. „Tyto alba“, 2019 m., iš anglų kalbos vertė Rūta Montvilienė.

Kiekvienas turime savo istoriją, kurią gebame formuoti ir pasakoti vis kitaip skirtingose situacijose. Verslas taip pat turėtų būti istorijų pasakotojai. Ne vien transliuoti, kokie jie geriausi, pigiausi, greičiausi, pirmiausi, bet gebėti kurti empatišką santykį.

„Gebėjimas pateikti idėjas pasakojimo forma svarbesnis nei bet kada anksčiau. Idėjos yra XXI amžiaus valiuta. Informacijos amžiuje ir žinių ekonomikoje esi vertas tiek, kiek vertos tavo idėjos. Pasakojimas yra priemonė, kuria perduodame idėjas vieni kitiems. Mokėjimas perteikti idėjas emocingai, aktualiai ir tinkamame kontekste yra būtent tas įgūdis, kuris didins jūsų vertę ateinantį dešimtmetį“ (C. Gallo, išryškinimai mano).

„Pasakojimo meistrystė“ – tokia yra Carmine Gallo knygos „Storytelling“ paantraštė. Ar knyga, mokymai gali mus išmokyti meistriško lygio? Dvejoju. Tačiau tai yra pradžia arba įkvėpimas pradėti. „Vienas emocingas ir gyvas pasakojimas klientą įtikina daug geriau negu duomenys, sugrūsti į aštuoniasdešimt penkias „Power Point“ skaidres. Gali sugalvoti nuostabiausią idėją, bet jie nesugebi įtikinti kitų, ji neturi prasmės“ (C. Gallo). Praktika yra didžiausia meistriškumo paskata. Tik kalbėdami įvairioms publikoms, rašydami skirtingus tekstus, gebėdami bendrauti su skirtingais žmonėmis galime užsidirbti įdomių istorijų pasakojimo dovaną. Pasakoti istoriją, kuri bus lyg dėlionės dalis kitiems, kurios jiems trūko.

Tačiau knyga išties vertinga tiems, kurie rašo socialiniams tinklams, tinklaraščiams, kalba viešai, vadovauja komandoms, arba planuoja. C. Gallo surinktos kalbėjimo praktikos ir patarimai padės sukurti savo stilių ir įgauti naujų spalvų. 1 knygos dalyje atskleidžiama, kodėl mums taip patinka istorijos, kodėl jos mus veikia, ir kodėl verta mokytis jas papasakoti. Kitose 4 dalyse patraukliai nagrinėjamos dešimčių oratorių kalbų struktūros ir dalijami patarimai, kaip tai pritaikyti savo veikloje.

Knygos viršelis

Knyga parašyta įtraukiančiai, ją lengva skaityti dėl trumpų skyrių ir dinamiško teksto kūrimo principų. Ypač pravartu, kad kiekvieno pasakojimo pabaigoje yra apibendrinimas-patarimas. Taip galima prisiminti pačią techniką neskaitant iš naujo viso skyriaus. Šį leidinį taip pat galima analizuoti kaip gerą istorijos kūrimo pavyzdį, ieškoti ir atpažinti panaudotas technikas, išnarstyti kiekvieną pastraipą po kaulelį.

Tai viena iš kelių profesinių knygų, kurias pasiliksiu nuolatiniam grįžimui. Nuoroda, kur galima įsigyti knygą. Kitas knygų apie verslą, rinkodarą, apžvalgas rasite žemiau prie susijusių įrašų.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.