Kaip kurti asmeninę LinkedIn paskyrą

Gidas į „LinkedIn“ asmeninį profilį: daugiau nei darbo skelbimai

Ankstesniame įraše apie „LinkedIną“ aiškinau, kaip veikia „LinkedIno“ algoritmas. Ši platforma nėra vien darbo skelbimai. Tai yra socialinis tinklas, orientuotas į „personal branding“, B2B rinką, partnerių paiešką.

Kokį kelią renkatės – jūsų apsisprendimas. Tačiau labai norisi paneigti stereotipą, kad „LinkedIne“ vien ieškoma darbo. Taip, čia būna darbo skelbimų, aktyviai veikia „galvų medžiotojai“, HR specialistai, bet įprastai daugiausia čia kalbama apie profesinį gyvenimą, kuriamas autoritetas, diskutuojama rinkoje aktualiais klausimais.

Norite tapti šios platformos dalimi? Prašau. Socialinis tinklas yra nemokamas, kaip ir visi didžiausi tinklai, jam reikia TIK jūsų brangaus laiko.

Šiame įraše orientuojuosi į asmenines paskyras. Verslo („comapany“) paskyrų situaciją apžvelgiu atskirame įraše.

Kaip kurti „LinkedIn“ paskyrą? Kas svarbu „LinkedIn“?

Šiuo metu kuriate arba turite susikūrę asmeninę „LinkedIno“ paskyrą? Patikrinkite kelis aspektus:

Ką rašyti „LinkedIn“ „headline“

Ji gali būti gerokai išsamesnė nei tiesioginis jūsų darbo pozicijos įvardijimas. Nebijokite įvardyti, kokias problemas sprendžiate, kokias užduotis atliekate.

Kaip kurti „LinkedIn“ „summary“

Kurkite istoriją, papasakokite daugiau, bet neišsitęskite. Verta pasakoti ne tik apie tiesioginę darbo patirtį, bet ir apie požiūrį į darbą, savo rinkos problemas.

Nuotraukos „LinkedIn“ tinkle

Pagrindinė profilio nuotrauka ir „cover“ nuotrauka/maketas turėtų būti adekvatūs esamai situacijai ir kontekstui. Kelkite į profilio nuotrauką tokią nuotrauką, kurioje jūs panašiausias į save, moterys – išsirinkite nuotrauką be sceninio grimo. Svarbu, kad veidas gerai matomas, tai yra be galvos apdangalų, saulės akinių. „Cover“ nuotrauką galite išnaudoti savireklamai arba savo įmonės reklamai, įkelti būsimo renginio maketą. Tačiau nepamirškite tokiu atveju nuolat peržiūrėti ir pakeisti savo „cover“ nuotraukos.

Ryšių mezgimas

Kadangi „LinkedInas“ kaip ir kiti socialiniai tinklai integruoti ir susieti su mūsų kontaktais telefone, el. pašte, pats socialinis tinklas jums pasiūlys pirmuosius kontaktus. Leiskitės į naujas pažintis, bet darykite tai tikslingai, „nespaminkite“.

Sustiprinkite ryšius su žmonėmis, kuriuos pažįstate gyvai, su kuriais dirbote ar kuriems vadovavote. Parašykite rekomendaciją arba suteikite savo kolegoms „endorsement“, savotišką jų įgūdžių patvirtinimą.

„LinkedIn“ programėlė

Rekomenduoju parsisiųsti programėlę į telefoną. Taip sukursite įprotį apsilankyti šiame tinkle, ne tik peržiūrėsite pranešimus, bet ir perskaitysite bent keletą įrašų.

„LinkedIn“ turinys

Bendraukite ir patys kurkite turinį. Dalyvaukite savo profesinės srities diskusijose, prisijunkite prie dominančių grupių ir patys kurkite vertę šiame tinkle, parodydami savo žinias ir požiūrį.

Apie tai, kokį turinį kurti „LinkedIne“ – atskiras įrašas.

Kaip šis pradžiamokslis? Įdomu? Pritaikysite? Jau žinojote? Paspauskite vieną iš ikonų:

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.