kaip elgtis, jei įtariu shadowban

Shadow ban „Instagrame“: kaip atsikratyti suvaržymų

„Shadow ban“ (shadowban, shadowbanning,  ghost banning) yra atvejai, kai jūsų „Instagram“ paskyros neranda paieškoje visi arba dalis vartotojų, kai jūsų turinio pasiekiamumas yra apribotas, tai yra, pastebimai nukrito įsitraukimas į jūsų turinį.

Šis apribojimas įdomus tuo, kad pats socialinis tinklas jums nepraneša apie apribojimus.

Kaip patikrinti, ar esi gavęs „shadowban“ „Instagrame“?

Paviešinkite nuotrauką su „hashtagu“, kuris yra retai naudojamas, pavyzdžiui, lietuvišką – iki 1000 panaudojimų.

Po paviešinimo paprašykite 5 žmonių, kurie neseka jūsų paskyros, susirasti tą „hashtagą“.

Jei visi 5 žmonės randa po „hashtagu“ jūsų nuotrauką – jūs nesate „juodajame sąraše“, jei neranda nė vienas – jums paskelbtas „shadowban“. Tai trunka apie 3 mėnesius. Jei randa 1–2 žmonės – turbūt jūsų paskyros įrašų pasiekiamumas tiesiog yra suprastėjęs.

Kodėl atsiranda „shadowban“?

„Instagrame“ tai įvyksta dėl taisyklių pažeidimo. Tai gali neleistinų programėlių naudojimas, masinis like, share, comment tipo konkursų rengimas, „spaminis“ elgesys (masinis DM rašymas, masinis komentavimas, tų pačių frazių nuolatinis vartojimas komentaruose…), draudžiamų „hashtagų“ rašymas.

Ką daryti, jei „Instagrame“ paskelbtas „shadowban“?

Nebenaudokite draudžiamų „hashtagų“, neleistinų programėlių, neberašykite „spaminių“ komentarų ir t. t. Nustokite daryti bet kokius nebūtinus veiksmus socialiniame tinkle.

Ištrinkite, jei žinote, draudžiamus „hashtagus“ po savo įrašais, atjunkite savo paskyrą nuo įtartinų programėlių (ar programėlė yra patvirtintas partneris, sužinosite čia).

Praneškite apie problemą „Instagramui“ – sutrikusi jūsų paskyros veikla.

Dvi paras išvis nesinaudokite „Instagramo“ paskyra. Kai kurie vartotojai teigė, kad tai padėjo jiems atstatyti paskyros įrašų pasiekiamumą. Ar suveiks jums – sužinosite tik pabandę.

Dar sykį perskaitykite ir įsiminkite šio socialinio tinklo taisykles.

Neįkliūkite su „botais“, nenaudokite programų, kurios automatiškai generuoja sekėjus, rašo komentarus, etc. Netikėkite paskyras žmonėms, kurie tikina, kad užaugins jūsų paskyrą per trumpą laiką.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.