Kaip elgtis shadow ban atveju Instagrame

Nekaltas veiksmas, dėl kurio „Instagrame“ nukrito jūsų įrašų pasiekiamumas

Uždrausti „Instagramo“ „hashtagai“ – ar teko kada girdėti apie tai? O apie „shadowban“ ? Esu užsiminusi apie tai vertingame įraše apie 6 „ne“ šiame tinkle, tad kviečiu perskaityti apie kitus nerekomenduotinus dalykus ir pasitikrinti, ar nekenkiate savo paskyrai. Šį sykį sutelksiu dėmesį į būtent į uždraustus „hashtagus“, kurių naudojimas kenkia jūsų paskyros įrašų pasiekiamumui.

Jaučiate, kad sumažėjo IG komentarų, „like“ skaičius po nuotraukomis taip pat vangesnis? Gali būti, kad gavote „shadowban“ už neleistinų hashtagų naudojimą. „Shadowban“ yra jūsų paskyros turinio sklaidos apribojimas jums to nežinant. Kai gaunate „shadowban“, jums niekas apie tai nepraneša, negaunate jokio įspėjimo iš „Instagramo“. Jūs galite laisvai pats skelbti ir matyti kitų turinį, bet jūsų viešinami įrašai yra rodomi labai apribotai auditorijai arba niekam dėl jūsų neleistinos veiklos – uždraustų „hashtagų“ (vartoju anglišką terminą, kad nesipainiotume, nes šiuo metu lietuviškieji vertimai dar nėra pakankamai nusistovėję ir prigiję).

Ar paskutiniu metu nepanaudojote draudžiamų „hashtagų“ sužinosite čia.

Pasitikrinti savo „hashtagų“ sąrašą galite čia.

Kaip patikrinti, ar esi gavęs „shadowban“ „Instagrame“ ?

  1. Paviešinkite nuotrauką su „hashtagu“, kuris yra retai naudojamas, pavyzdžiui, lietuviškas – iki 1000 panaudojimų.
  2. Po paviešinimo paprašykite 5 žmonių, kurie neseka jūsų paskyros, susirasti tą „hashtagą“.
  3. Jei visi 5 žmonės randa po „hashtagu“ jūsų nuotrauką – jūs nesate „juodajame sąraše“, jei neranda nė vienas – jums paskelbtas „shadowban“, kuris trunka apie 3 mėnesius. Jei randa 1–2 žmonės – turbūt jūsų paskyros įrašų pasiekiamumas tiesiog yra kritęs.

Kodėl „Instagramas“ taip elgiasi? Nes laikosi taisyklių ir nori, kad vartotojai darytų tą patį. Tiesa, kaip pasitaisyti, jei nežinai, kad suklydai, ar ne? Čia matau erdvės tobulinimui. Tačiau svarbu atkreipti dėmes į tai, kad „Instagramas“ tikrai gerai tvarkosi su „spameriais“, netikromis paskyromis, netinkamomis nuotraukomis. Įrašų, profilio patikrinimas po „reportinimo“ veikia greitai ir efektingai, ypač, palyginus su „Facebooko“ veiksmais.

Kaip elgtis, jei „Instagrame“ paskelbtas „shadowban“:

  1. Nebenaudokite draudžiamų „hashtagų“.
  2. Ištrinkite, jei žinote, draudžiamus „hashtagus“.
  3. Praneškite apie problemą „Instagramui“.
  4. Dvi paras išvis nesinaudokite IG paskyra. Kai kurie vartotojai teigė, kad tai padėjo jiems atstatyti paskyros įrašų pasiekiamumą. Ar suveiks jums – sužinosite tik pabandę.
  5. Dar sykį perskaitykite ir įsiminkite šio socialinio tinklo taisykles.
  6. Neįkliūkite su „botais“, nenaudokite programų, kurios automatiškai generuoja sekėjus, rašo komentarus, etc. Atsargiai patikėkite paskyras žmonėms, kurie tikina, kad užaugins jūsų paskyrą per trumpą laiką. To nebūna. Nebent esate žvaigždė. Ir man pasisekė, jei skaito žvaigždės. Ačiū.
Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.