Kokio ilgio įrašus rašyti socialiniuose tinkluose

Įrašų socialiniuose tinkluose ilgis: ar mažiau yra daugiau geriau sėkmingiau

Kad ir kaip man patiktų pritaikyti statistiką arba duomenis, rašymas socialiniuose tinkluose neturėtų būti paremtas iš aukščiau nuleistais skaičiais.

TAČIAU, jei esate naujas prekės ženklas, arba norite išbandyti naują strategiją – kodėl nepasižiūrėjus į tai, ką rodo skaičiai. Atminkite, kad ši statistika yra apibendrinta ir tikrai nebūtinai tinka jūsų atvejui.

Jei jūs kuriate mini ar ilgo metro istorijas, ir jos įtraukia – puiku. Jei rašote laiškus savo auditorijai ir visada jo pabaigoje užduodate klausimų, ir jus tenkinanti dalis į jį atsako – tęskite tai.

Žinoma, nesu už tuos atvejus, kai socialiniai tinklai paverčiami parduotuve: po nuotrauka parašoma prekės kaina ir dydis. Tokiu atveju pergalvokite, kaip sukurti vertę, o ne tik tiesiogiai grūsti prekę.

Žadėta statistika smalsumą patenkinti:

„Facebooke“ optimaliausi 40–50 simbolių ilgio tekstai. 40 simbolių arba trumpesni įrašai pasiekia 86 % didesnį įsitraukimą.

Tačiau žinau daugybę pavyzdžių, kada tai negalioja. Svarbu tinkamai sudėlioti tekstą. Kaip rašyti socialiniams tinklams – paruošiau idėjų.

„Instagrame“ 125 simboliai yra matomi ekrane. Parašius daugiau – reikia spausti „see more“. Tam jau reikia skaitytojo valios. Įprasčiau mums yra „scrolinti“ ir sustoti prie mums patikusių vizualų. Kai kurie šaltiniai nurodo kaip optimalų 150 simbolių, kai kurie visą 1000. Kuo tikėti? Esu linkusi prie antro varianto, nes tikėtina, kad jūs kažką pasakojate, tai jūsų patirtis, išgyvenimas, su kuriuo galima tapatintis, ir reaguoti, įsitraukti.

Atminkite, kad už patį tekstą „Instagrame“ dar svarbiau „hashtagai“.

„LinkedIn“ įprastame įraše rekomenduojama rašyti iki 140 simbolių – tiek yra matoma ekrane nepaspaudus „see more“. Trumpai iš aiškiai – sutinku.

Neaišku, ką veikti „LinkedIne“? Parašiau ciklą įrašų apie šį tinklą. Ir ne, jis tinkamas ne tik darbo skelbimams.

„Youtube“ pavadinimą, kurio „nenukerta“ paieškoje, turėtų sudaryti iki 70 simbolių, o aprašymą – iki 5000 simbolių.

Dar sykį – šie skaičiai yra tik statistika, galite į ją orientuotis, bet skaičiuokite ne simbolius, o sukurtą vertę.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.