Socialinių tinklų „Facebook“, „Instagram“ administravimas: kas tai ir ko tikėtis

Prieš keliolika metų socialinių tinklų administravimo paslaugos nebuvome nei girdėję, nei jos mums reikėjo. Tačiau šiuo metu, kai be socialinių tinklų negalime žengti nė žingsnio, turinio kūrimas ir reklama šiose platformose verslams, menininkams, laisvai samdomiems specialistams tapo būtina strategijos ir dažnai – gyvenimo būdo dalimi. Kas sudaro socialinių tinklų administravimą ir ko tikėtis iš šios paslaugos?

Pasidalysiu savo kaip skaitmeninės komunikacijos specialistės pozicija ir kas šiuo metu sudaro mano paslaugos paketą. Kiti specialistai ar agentūros gali jums pateikti skirtingus paketus, todėl klauskite kiekvieno atskirai, ką jis siūlo ir teikite prašymus, ko pageidaujate.

Asmeniškai aš šiuo metu galiu pasiūlyti „Facebook“, „Instagram“ ir „LinkedIn“ verslo paskyrų (išskirtiniais atvejais – ir asmeninių paskyrų) administravimą.

Administravimas reiškia, kad ne tik pasiūlysiu idėjas, kaip tikslingai pristatyti save ar paslaugą, bet ir sukursiu visą tekstinį ir vizualinį turinį, suplanuosiu jį arba skelbsiu realiuoju laiku. Turinio kūrimą apima ne tik įrašų (tekstas ir vizualas) kūrimas nuo idėjos iki jo paskelbimo auditorijai, bet ir „stories“ kūrimą „Instagram“ bei „Facebook“ platformose. „LinkedIn“ kurį laiko testavo „stories“ funkciją, bet ji neprigijo ir yra naikinama, todėl „stories“ „LinkedIne“ nesiūlysiu.

Administravimo pakete numatytas bendravimas su auditorija (ypač aktualu „Instagrame“), reakcijos į komentarus. Dažnu atveju atrašau ir į žinutes, priklausomai nuo verslo srities ir mano kompetencijų atsakyti į užklausą. 

Mokama reklama – nebeišvengiama realybė verslams socialiniuose tinkluose. Administruosiu reklamines kampanijas, kurios padės paskleisti žinią apie jus plačiau nei vien organinis pasiekiamumas. Nusistatome reklamos biudžetą mėnesiui. Reklamos išlaidos nuskaičiuojamos nuo jūsų įmonės kortelės, atsiunčiu „Facebook“ sugeneruotas sąskaitas, kurias pateiksite buhalterijai. Reklamų „LinkedIne“ šiuo metu neadministruoju. Lietuvos rinkoje susiduriame su kliūtimis dėl kalbos.

Kiekvieno mėnesio pabaigoje pateikiu ataskaitą, kaip sekėsi: kiek sekėjų pritraukta, kiek unikalių vartotojų matė turinį, kas buvo aktualiau ir mažiau paveiku auditorijai. Apžvalgoje pateiksiu pasiūlymus tolesniems mėnesiams ir kokių veiksmų imtis.

Kaip vyksta bendradarbiavimas dėl administravimo:

  • pirmiausia aptariame jūsų poreikius, susipažįstu su prekių ženklu, jo išskirtinumu, stiprybėmis;
  • jei sutariame dirbti, pasirašome sutartį;
  • minimalus sutarties terminas – 3 mėn. Po šio termino tariamės, ar tęsime darbus.
  • tikiuosi su prekių ženklu dirbti mažiausiai kelis mėnesius. Nesitikėkite ryškios vaivorykštės po ilgos ir niūrios žiemos. Tai reiškia, kad jei buvo apleidę paskyrą, pamiršę savo auditoriją, arba užsiėmėte tik produktų reklama, nesitikėkite, kad per vieną mėnesį visi ims skelbti jums ištikimybę ir puls rašyti jums kasdien meilės laiškus. Pažinti ir prisijaukinti auditoriją reikia laiko. Taip pat ir galimybės testuoti turinio kryptis, reklamos auditorijas;
  • pasirašius sutartį aptariame, kas bus aktualu pirmus mėnesius, gaunu jūsų turimą vaizdinę medžiagą (fotosesijų nuotraukas, vaizdo įrašus), „brandbook“, jei turite (jei neturite, pasiūlysiu vizualinę stilistiką), tada paruošiu pirmo mėnesio tinklelį ir „stories“;
  • jei reikalinga, atlieku korekcijas ir suplanuoju turinį;
  • eigoje stebiu reakcijas, viešinu „stories“, užsakau reklamas;
  • mėnesio pabaigoje pateikiu ataskaitą, atsiunčiu savo sąskaitą ir reklamos kampanijų sąskaitas bei pateikiu naujo mėnesio tinklelį;
  • dirbame toliau, kad jūsų prekių ženklas būtų žinomesnis, kalbėtų tiksliau ir gryniau savo auditorijai.

Paslauga suformuota taip, kad jūs galėtumėte perduoti socialinių tinklų turinį ir įvaizdį specialistui. Kol aš domiuosi naujienomis ir tendencijomis jūs galite plėtoti tai, kas svarbu jums.

Turite man klausimų, bendraukime.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.