„Instagram“ botai: kas jie ir kodėl jų nenaudoti vengti atsisakyti

„Instagramo“ populiarumo banga aprimusi, manau, bet neslūgsta. Kartu su ja – ir programėlės, skatinančios įsitraukimą, didinančios sekėjų skaičių, rašančios automatinius komentarus. Viskas, ką nuveikėte ne asmeniškai jūs, o pašalinės, trečiųjų šalių programos, gali pakenkti jūsų „Instagram“ paskyrai. Blogesniais atvejais galite ją išvis prarasti.

Kaip veikia „Instagram“ botai

Botas yra sukurta programėlė, kuri užprogramuota atlikti tuos pačius veiksmus. Tai gali būti:

Komentarų rašymas

Sekėjų rinkimas

DM rašymas

Komentarų, įrašų „like‘inimas“.

Įprastai turinys būna bendro pobūdžio: gražu, patinka, miela, geras filtras, kur pirkai. Jie tinka visais atvejais.

Į iš botų gautas žinutes ar komentarus neatsakykite. Komentarus palikite arba trinkite, paskyrą galite blokuoti arba pranešti apie ją.

Būna, kad žinutės turinys lyg normalus, bet ne vietoje ir ne laiku. Tai irgi primena botų veiklą.

Dažniausias tokių botų tikslas – dirbtinai sukelti paskyros rodiklius – gauti apsilankymų profilyje, padidinti sekėjų skaičių. Tačiau jokia greita sėkmė nebūna tvari ir neapsieina be pasekmių.

Tokių botų kūrėjų galite rasti įvairiose rinkose, įskaitant Lietuvos. Galite juos rasti socialiniuose tinkluose ar tokiuose „freelancerių“ portaluose kaip fiverr.com. Nė vieni iš jų nėra „geresni“.

Kuo interneto botai yra pavojingi?

Botai nėra žmonės, o socialiniai tinklai sukurti žmonėms bendrauti, dalytis patirtimis. Verslai gali irgi juose veikti, bet turi elgtis pagal tas pačias taisykles kaip kiti asmenys.

Nepatvirtintoms programoms „Instagrame“ ne vieta ir dėl to, kad tai pažeidžia šio socialinio tinklo taisykles. Ką gaunate už taisyklių pažeidimą – „shadowban“, tai yra bausmė, apie kurią jums sistema nepraneš, bet, tikėtina, ją pajausite.

Gavę „shadowban“ pastebėsite prastesnį įsitraukimą į jūsų kuriamą turinį, jausitės lyg vakuume, lyg nepastebimi. Blogesniu atveju, už pakartotinius pažeidimus, jūsų paskyrą gali suspenduoti – galite netekti prieigos prie jos „Instagramo“ numatytą laiką arba išvis netekti jos.

Nerekomenduoju naudoti jokių programų, kurios žada greitą paskyros augimą ar kitus triukus. Netikėkite ir žmonėmis, kurie jums žada per parą surinkti 100 ar 1000 realių sekėjų. Jums to nereikia. Jie gali dingti taip pat greitai, kaip ir atėję, o tie, kurie atėję – ar jie jums vertingi. Mes imame sekti paskyrą ne dėl sekėjų skaičiaus, o dėl kuriamos vertės. Tad verčiau investuokite į idėjas ir jų įgyvendinimą.

Kaip vertinate šį įrašą?
  • Įdomu
  • Jau žinojau
  • Pritaikysiu
Veiksmai
Deimantė Bagdanavičienė
Bendraukime8 671 81779
Slapukų žinutė

Nėra nieko „skaniau“ už mūsų „slapukus“. Be jų mūsų svetainė nevalgoma. Sužinokite receptą.

Įvyko klaida. Bandykite vėliau.